Puisi:Sendiri

19 Mar

Perlukah rasa sepi?

 

Sendiri

Hakikatnya aku sendiri

Adakah perlu terus begini

Atau aku yang menyendiri dan menyepi?

 

Memisah diri daripada dunia

Menyembunyi rasa duka

Bukan tidak mahu bersuka ria

Tetapi rasa hidup tak lama

 

Sendiri

Itu hakikat penghujung nasib diri

Aku pulang nantinya pun sendiri

Bertemu Kekasih..cinta nan suci

 

~kingspreacher~

19 Mac 2010

2052

~mode: rasa seperti ‘sendiri’~

5 Responses to “Puisi:Sendiri”

  1. nazz March 26, 2010 at 6:53 am #

    salam. ana harap ana tak terclap blog…hehe

    Syabass Husna, cantik wajah baru anti. Terpesona sebentar. Sajak anti tu…touching lah. ada tenaga seni.

    Anti dah makin power sekarang ni. Teruskan..teruskan..untuk Islam, ana doakan. Miss you..alwayz.

    • mukminahmujahidah March 26, 2010 at 2:30 pm #

      Wasalam nazz…hihi rindu juga…
      InsyaAllah anti tak tersilap blog…saje je tukar layout..nak tingkatkan sikit syuur menulis…hopefully :))

      Ishh3 nazz…ana ni mana ada power…Allah sahaja yg power…
      ana ni merepek je banyak…😛

      2 tahun sudah… T_T..tapi bila tengok ‘number of post’…sedihnya…hihi😀

      Jzkk atas doa..sgt memerlukan doa semua..moga dipermudahkan urusanmu disana juga🙂

  2. nazz March 26, 2010 at 6:55 am #

    satu lagi….tak sangka ye, dah dua tahun lebih usia blog anti. Menerbitkan rasa rindu pulak rasanya. hehehe

  3. humayra April 8, 2010 at 4:22 pm #

    assalamualaikum ukhtie..
    tersentuh dgn puisi ni..
    pendek je. tapi sgt dalam maksudnya..

    mmg sering rasa sendiri.. adakalanya teringin untuk ‘belong’ dalam kalangan mereka, namun rasa sendiri itu perlu, andai masih mahu berpegang pada prinsip2 Islam. Kerana bahagia dan gembira di sini hanya sebentar.

    it’s alrite.. sebab Allah sentiasa bersama, kan? through thick and thin, no matter where we are.
    (^_^)

    may Allah bless u, dear.
    p/s: teringin nak kenal nt.. rasanya pernah jumpa, tapi tak cam la nt yg mana.. (ana slalu jumpa nazz je.. hihi)

  4. mukminahmujahidah April 13, 2010 at 3:16 pm #

    waalaikumsalam ^^

    InsyaAllah mudah-mudahan ada manfaatnya.

    Benar kadang-kadang rasa sendiri..tetapi itulah hakikatnya…islam dagang kali kedua.
    Maka beruntunglah orang-orang yg dagang itu.

    Allah sentiasa bersama…. itu yang kita nak kena yakin kan? InsyaAllah…

    Rasanya pernah jumpa juga🙂 InsyaAllah mudah-mudahan diberi izin oleh Allah untuk kita bertemu lagi…

Ingin berkongsi? Luahkan.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: